CO-vergiftiging

De meest voorkomende ongevallen met aardgasinstallaties zijn in volgorde  CO- vergiftiging , brand en explosie. In ons land zijn er jaarlijks meer dan 1000 slachtoffers waarvan er meer dan 30 met dodelijke afloop ten gevolge van CO-vergiftiging.
Wat is CO-vergiftiging :  Koolstofmonoxidevergiftiging is een vergiftiging ten gevolge van verhoogde concentraties koolstofmonoxide in het bloed. Koolstofmonoxide is een reuk-en smaakloos giftig gas, dat lichter is dan lucht. Dit gas komt vrij bij elke onvolledige verbranding van vaste, vloeibare en gasvormige brandstof

Meer weten over CO-vergiftiging en de preventieve maatregelingen:
gezondheid.be
antigifcentrum.be
cerga.be

Ikzelf als zaakvoerder heb een Cerga professionele gasinstallateur erkenning op zak. Met dit label staat Asico nv garant voor  betrouwbaarheid inzake het maken van de juiste keuze en bied U als klant de garantie voor een performante , energiezuinige en vooral een veilige gasinstallatie. U bent dus bij een professionele aardgasinstallateur aanbeland en dat biedt u heel wat praktische voordelen. Onze techniekers hebben een G1 en G2 certificaat behaald hierdoor zijn zij bevoegd om het onderhoud en na-service van uw cv ketel te mogen uitvoeren. 

Wat een Cerga erkenning voor u als voordeel geeft:

1°  Ons Cerga label is een waarborg van onze technische vakmansschap
2°  Onze kennis wordt up-to-date gehouden door jaarlijkse technische bijscholingen
3°  Bij opening van de gasmeter wint u als klant immers tijd en geld doordat er geen keuring door een erkend controleorganisme moet gebeuren.  Er kan dus ommiddelijk na onze werken en na aflevering van het conformiteitsattest Art. 48  contact worden opgenomen met  de distributienetbeheerder (Eandis) die de gasmeter zal openen nadat zij een dichtheidscontrole hebben opgenomen met  de distributienetbeheerder (Eandis) die de gasmeter zal openen nadat zij een dichtheidscontrole hebben uitgevoerd op de binneninstallatie.
Nota: Het afleveren van het conformiteitsattest Art.48 houd in dat de ganse binneninstallatie na de teller inclus. geplaatste gastoestellenbeantwoorden aan een conforme uitvoering volgens de Belgische normen : NBN D 51-003, NBN D 51-004, NBN D 61-001 en NBN B 61-002.

Wat moet je doen als je een ernstige gaslek ondekt in je woning :

1°   Blijf in elk geval koelbloedig, paniek is een slechte raadgever
2°   Gebruik absoluut geen open vuur
3°   Wees voorzichtig met elektriciteit    (maak geen vonken)
4°  Open deuren en ramen :
5   Sluit de hoofdtoevoer af
6°  Kontacteer uw distributienetbeheerder (Eandis)  op het gratis nummer  0800 65 065 ( 24 op 24uur en 7 dagen per week bereikbaar)

eandis

Wat kan Asico nv voor zijn klanten betekenen :

*  Wij detecteren en localiseren de gaslek met digitale gasdetectoren , digitale drukmetingen en eventueel met een zeepwater.
*  Als de gaslek gelocaliseerd is gaan wij over tot een plaatselijk herstelling van de oorzaak.
*  Soms bevind het gasverlies zich ondergronds of verborgen en is geen herstelling mogelijk met als gevolg  een vernieuwing van de gas binnenistallatie als enige optie .
*  Asico nv installeerd complete gasbinneninstallaties in zowel : bestaande woningen, bestaande woningen, nieuwbouw projecten als kleine industriële projecten
*  Vermoed u dat er terugslagrookgassen in uw woning aanwezig zijn dat kan leiden naar  CO-vergiftiging. Asico nv heeft digitale CO en CO2 meters die de concentratie waarden ervan weergeven in de woning of plaats ervan. Nadien kunnen wij u als klant een gepaste oplossing hieraan bieden. Nota: al onze digitale meettoestellen zijn van de fabrikant Testo en worden op regelmatige basis geijkt en nagekeken op juiste meetwaarden.

Gaskachel aan vernieuwing toe ?

Asico nv leverd en plaatst ook  traditionele gaskachels in een open of een gesloten verbranding versie. Vraag gerust naar onze merken, modellen en tarieven.

well straler   dru    saey   flandria heating

Graag een offerte voor uw nieuwe gasbinneninstallatie ? Een bericht via het contactformulier volstaat om een bezoek ter plaatse in te plannen.

abisco aardgasinstallaties