Welke verwarmingsketel kiest u best?

Voor uw nieuwbouw verwarming heeft u tegenwoordig heel wat keuze, maar ook heel wat verplichtingen. Er zijn immers heel wat minimumvereisten inzake rendement en energiezuinigheid waarmee u rekening dient te houden.

De 20-20-20 doelstellingen legt Europa immers scherpe normen op:

  • 20% van de energie moet uit duurzame energiebronnen gehaald worden

  • 20% meer energie-efficiëntie

  • 20% minder uitstoot van broeikasgassen dan in 1990

Meer informatie hierover kan u vinden op de website LNE (departement leefmilieu, natuur en energie).

Vanaf 26 september 2015 is dan ook de Europese Ecodesignverording van kracht die strenge miniumumvereisten voor verwarmingstoestellen oplegt. De verordening is van toepassing op nieuwe toestellen. Bestaande toestellen mogen in gebruik blijven maar moeten eveneens voldoen aan de wettelijke eisen inzake emmissies en rendement.
Een gevolg daarvan is dat het niet meer mogelijk zal zijn een niet-condenserende ketel te installeren. Meer informatie hierover kan u vinden op de website energiesparen .

CERGA Gasinstallateur

Tevens is Asico nv ook erkend als Cerga professionele gasinstallateur. Dit label staat garant voor onze betrouwbaarheid inzake het maken van de juiste keuze en bied voor U als klant de garantie op een performante, energiezuinige en vooral een veilige gasinstallatie. Vervolgens mogen wij met deze erkenning ook u het attest Art. 48 afleveren waarmee u de gasmeter kan laten openen bij een nieuwe installatie zonder de aanstelling van een externe keuringorganisatie.

 cerga asico

Verwarmingsketels :

Bij Asico plaatsen we verwarmingsketels van verschillende fabrikanten zoals Itho-Daalderop, Junkers en Buderus en eventueel ook andere …..Doordat wij ook de service en het 2-jaarlijks onderhoud ervan aanbieden van de door Asico geplaatste cv ketels beperken wij bewust ons aanbod. Onze voorkeur gaat doorgaans uit naar Itho-Daalderop producten voor huishoudelijke vermogens tot 40kW. Doordat wij een erkend ID Dealer zijn van Itho-Daalderop kunnen wij onze klanten een verlengde garantietermijn van 5 jaar aanbieden ipv 2 jaar.

itho daalderop   buderus  junkers

Centrale verwarming met radiatoren of…?

U moet natuurlijk niet alleen het type verwarmingsketel bepalen, ook voor de manier van verwarmen heeft u heel wat opties. U kan bijvoorbeeld opteren voor klassieke centrale verwarming met radiatoren, maar evengoed voor vloerverwarming of zelfs wandverwarming.

Onze zonneboilers

Ook een zonneboiler kan u door Asico laten plaatsen. Bij deze energiezuinige boilers worden zonnepanelen en/of zonnecollectoren op het dak geplaatst. Die vangen gratis zonnewarmte op en warmen daarmee het water in de boiler op. Dit warme water kan vervolgens gebruikt worden voor sanitair warm water, maar evengoed voor vloerverwarming of centrale verwarming met radiatoren.

Laat u adviseren!

Om er helemaal zeker van te zijn dat u het juiste type nieuwbouw verwarming kiest, komen we liefst even ter plaatse om de voor- en nadelen van elk type aan u toe te lichten en een geargumenteerd advies te geven in functie van de ruimtes, de technische mogelijkheden en uw budget. Even contact opnemen volstaat om dergelijk advies en een gratis prijsofferte voor nieuwbouw verwarming te ontvangen.

 

asico nieuwbouw verwarming