Het onderhoud van het centraal stooktoestel van uw verwarmingsinstallatie is een verplichting zowel voor particulieren als bedrijven. Nota: De gebruiker van het centraal stooktoestel is verantwoordelijk voor het onderhoud. Bij huurwoningen moet dus de huurder het toestel onderhouden. Meer willen weten over het verplicht ondrrhoud van uw cv installaltie klik op de deze link over verplicht onderhoud.

Voor gasgestookte toestellen is een verplicht tweejaarlijk onderhoud van toepassing sinds 12 september 2008 volgens het vlaamse besluit. Open voor meer informatie deze pdf-file.


Deze verplichting is er vooral om de veiligheid te waarborgen, maar ook handig om tijdig een onderhoud van uw verwarmingsketel in te plannen.

Een tijdig onderhoud en een grondige ketelreiniging levert namelijk een betere verbranding op. Een juiste afgestelde verbranding resulteert op haar beurt in een hoger rendement en bijgevolg in een iets lage energiefactuur. Bovendien kunnen we tijdens het periodiek onderhoud beginnende slijtage meteen vaststellen om ergere schade en grotere kosten te vermijden.

Door wie laat u uw cv ketel onderhouden ?

U laat uw verwarmingstoestellen best reinigen en onderhouden door een bevoegde en erkend onderhoudstechnicus. Enkel zo beschikt u namelijk over een wettelijk geldig conform Reinigings- en Verbrandingsattest. Onze techniekers in dienst hebben hun G1 + G2 certificaten behaald en zijn dusdanig bekwame onderhoudstechicussen Met onze kennis van het ons toegekende Cerga label heeft Asico nv  zekers een pluspunt voor onze klanten naar onderhoud toe.

Onderhoud van cv ketels voor alle merken.

Aangaande wij meestal cv ketels plaatsen van de merken itho-Daalderop, Junkers en Buderus voeren wij meestal onderhoudsbeurten uit op deze toestellen. Wij geloven sterk in de bedrijfszekerheid, betrouwbaarheid en technische prestaties van deze producten. Asico nv is een erkend ID Dealer van Itho-Daalderop producten bijgevolg worden er op regelmatige basis opleidingen gevolg bij de fabrikant om onze technische kennis aan te scherpen. Uiteraard kan u ook voor het onderhoud van uw cv ketel van een andere fabrikant op ons vakmansschap rekenen.

Zullen we meteen uw volgend ketelonderhoud inplannen ?

Laat ons weten wanneer uw cv ketel aan onderhoud toe is en we bekijken meteen wanneer we het volgende onderhoud kunnen inplannen.