Waarom uw verwarmingsketel vervangen?

Verwarmingsketels die ouder zijn dan 20 jaar halen slechts een gemiddeld rendement van 88%. Bij nieuwe condensatieketels op stookolie is dat maar liefst 106% en condensatieketels op gas halen tot 109% rendement! Dat komt omdat bij de huidige generatie condensatieketels ook de warmte van de aanwezige waterdamp maximaal gerecupereerd wordt om uw huis mee te verwarmen. Bij oudere ketels verdwijnt heel wat waterdamp (en dus ook warmte) in de schoorsteen.

Dat 21% rendementsverschil maakt een oude verwarmingsketel vervangen snel een interessante zaak, want een hoger rendement betekent automatisch een fikse besparing op de energiefactuur. Toch zijn er nog heel wat andere redenen om een oude verwarmingsketel door een moderner exemplaar te vervangen:

  • Meer rendement resulteert automatisch in een lagere energiefactuur

  • Minder risico op defecten of slechte verbrandingen en schadelijke rookgassen

  • Een energiezuinige ketel of zonneboiler levert een beter E-peil op. Een beter energieprestatiecertificaat verhoogt op haar beurt de waarde van uw woning.

  • Met een energiezuinige verwarmingsketel of zonneboiler bent u nu al een stapje dichterbij voor een BEN-woning die vanaf 2021 de norm zal zijn in Vlaanderen.

Waarom uw verwarmingsketel laten vervangen door Asico?

  • Waar mogelijk maken we gebruik van een bestaande schouw met aangepaste flexibels. Bij twijfel voeren we steeds een voorafgaande camera inspectie van het schouwkanaal uit.

  • We gebruiken uitsluitend kwalitatieve materialen en hulpstukken zoals koper buis voor leidingaanpassingen en persfittings van het merk Viega.

  • Om vroegtijdige slijtage van de cv ketel te vermijden, voorzien we waar nodig een condensafscheider in het rookgaskanaal.

  • Bij de plaatsing houden we steeds rekening met de huidige normen en wetgeving.

  • Ook voor na-service en onderhoud kan u bij ons terecht.

Onze verwarmingsketels

Wij opteren voor verschillende kwalitatieve merken van cv ketels zoals Itho-Daalderop, Junkers en Buderus. Doordat wij ook de na-service en het 2-jaarlijks onderhoud ervan aanbieden van de door Asico geplaatste cv ketels beperken wij bewust ons aanbod.  (indien gewenst plaatsen wij ook andere merken) Asico nv is een erkend ID Dealer van het merk Itho-Daalderop, hierdoor kunnen wij een 5 jarige fabriekswaarborg aanbieden op deze toestellen. Bij nieuwbouw en voor elke vervanging van bestaande ketels is immers sinds 26 september 2015 de Europese Ecodesignverordening van kracht die de strenge miniumvereisten voor verwarmingstoestellen oplegt. Een gevolg daarvan is dat het niet meer mogelijk is om een niet-condenserende ketel te installeren

itho daalderop     buderus     junkers

Meer weten over onze verwarmingsketels?
Neem vrijblijvend contact met ons op of bekijk onderstaande pdf brochures.

Itho-Daalderop:

Folder Itho-Daalderop Cube One

Folder Itho-Daalderop Combifort

Folder Itho-Daalderop Cube Duo

Maken we samen de rekensom?

Bent u benieuwd naar het kostenplaatje om een bestaande verwarmingsketel te vervangen om uw energiebesparing en de geraamde terugverdientijd te berekenen? U hoeft ons enkel even te contacteren om een vrijblijvende prijsofferte te ontvangen.

Vergeet u niet om ook premiezoeker.be te raadplegen en bij uw lokale gemeente te informeren op welke premies en subsidies u eventueel recht heeft?

 asico vernieuwing verwarming 5